Wie zijn wij?


« De Vrienden van het Instituut Bordet steunen het medisch kankeronderzoek en dragen met hun acties bij tot de ontwikkeling van het Instituut Bordet. Ze communiceren ook over de missie van het Instituut en geven het hiervoor alle morele en materiële steun. »
Artikel 3 van de Statuten.


Grootste privéschenker van het Instituut Bordet

Al meer dan 40 jaar lang financieren « De Vrienden van het Instituut Bordet » het kankeronderzoek van het Instituut Bordet. Als grootste privéschenker van het Instituut brachten ze de laatste vijf jaar niet minder dan 12 miljoen euro bijeen.

Het is de enige vereniging die het Instituut Bordet steunt in al zijn activiteiten, ongeacht de aard van de kankerpathologie.

Het Instituut Bordet, het enige geïntegreerde kankercentrum in België

Het Instituut Bordet is de referentie op het gebied van onderzoek, behandeling en universitair onderwijs op hoog niveau. Het is ook het enige ziekenhuis in België dat volledig gewijd is aan de behandeling van kanker.

De sterkte van dit geïntegreerde geheel berust op twee belangrijke concepten: multidisciplinaire aanpak en integratie van de onderzoeksactiviteiten in de verzorging van de patiënten.

Expertise op internationaal niveau

Door de concentratie op eenzelfde plek van alle expertisedomeinen speelt het Instituut Bordet een vooraanstaande rol op internationaal niveau. Het is een kroonjuweel van het Belgische medische onderzoek en zijn wetenschappers worden regelmatig bekroond voor hun uitmuntende werk. Het instituut wordt tot in het buitenland beschouwd als een referentiecentrum en werkt samen met andere centra aan verschillende klinische onderzoeken in Europa en de Verenigde Staten. Het coördineert ook uitgebreide en zeer belangrijke internationale klinische studies.

Snellere toepassing van de laatste ontdekkingen op de behandeling van de patiënten

Dankzij deze onderzoeksactiviteiten op heel hoog niveau genieten de patiënten van echte avant-gardeverzorgingen. Vorig jaar kregen niet minder dan 1500 patiënten dankzij 130 klinische studies waar het Instituut voor instond toegang tot innovatieve behandelingen die nog niet beschikbaar waren in de klinische routine.